Jdi na obsah Jdi na menu

Výcvik štěněte

Výcvik štěňátek je prováděn v samostatné skupince,kde jsou pouze štěňátka a mladí psi,kteří s výcvikem teprve začínají.

Je samostatně oddělen od dospělých psů,jelikož štěňátka potřebují cvičit v krátkých intervalech střídaných s uvolněním.

Proto pokud máte zájem začít chodit na výcvik ať už základní poslušnosti nebo máte ambice se věnovat sportovní kynologii,nemusíte se o Vaše štěňátko bát a kdykoli můžete začít cvičit s námi.

Podle našich představ a zkušeností by si měla štěňata tohoto věku v průběhu lekce převážně hrát. Je možné trénovat přivolání ze hry. Instruktoři vysvětlují používání základních povelů (přivolání, sedni, lehni), metodu motivace pejsků na pamlsky, chování pejsků, respektive základy etologie a povídání na téma podle potřeby a zájmu majitelů štěňat.

Co sebou na kurz?

Nejdůležitější: pamlky a to hooodně ,oblíbenou hračku.#
Potřebujete rozhodně pevné vodítko. Neberte si tzv. flexi vodítko. Je možná dobré na procházku s vaším pejskem, ale není dobré na výcvik, protože se s ním špatně pracuje, což budete mít možnost sami posoudit.
Potřebujete dobrý obojek. Neměl by pejska škrtit, ale neměl by být ani volný, protože by se nám z něho mohl pejsek vyvléknout.
Do kapsy nebo do ledvinky si vezměte pamlsky, které má náš pejsek rád, abyste ho mohli motivovat a odměňovat při správném chování.
Pejska před návštěvou kurzu rozhodně nekrmte. Jednak by měl být pejsek po jídle v klidu, což určitě na cvičáku nebude, jednak by měl mít trochu hlad, aby měl zájem o pamlsky. Dalším důvodem je také to, že po jídle je pejsek většinou unavený a chce se mu spát.
Do kapsy můžeme také přibalit oblíbenou hračku našeho pejska.

Rozhodně vezměte sebou dobrou náladu.

Současně se štěňátko socializuje,zvyká si na kolektiv lidí i psů.